Puheenjohtajan palsta: Juhlien jälkeen uusia haasteita

Yva ry täyttää 20 vuotta ja nyt juhlitaan! Juhlan kunniaksi on uudistettu yhdistyksen nettisivut ja muisteltu yhdessä yhdistyksen ja koko suomalaisen YVA:n historiaa mm. tämän Impakti-lehden muodossa. Perinteisen YVA-päivän jatkoksi juhlitaan yhdistystä vielä juhlaillallisella upeissa puitteissa ja hyvässä seurassa. Aivan mahtavaa!

Oma puheenjohtajuuskauteni Yva ry:ssä päättyy näihin juhliin ja tähän lehteen. Vuodet yhdistyksen puheenjohtajana ovat olleet mielenkiintoisia ja mukavia, mutta myös kovin työntäyteisiä. Tekemistä on riittänyt vapaa-ajalle ja lapsetkin ovat jo oppineet, että ”YVA” tarkoittaa useimmiten äidin poissaoloa kotoa tai vähintään linnoittautumista tietokoneen ääreen tuntikausiksi.

Olen puheenjohtajana yrittänyt luotsata yhdistyksen toimintaa avoimempaan, ennakoivampaan ja avarakatseisempaan suuntaan. Tavoitteena on ollut mm. keventää hallitustyöskentelyä selkeän työnjaon ja suunnitelmallisuuden kautta, saada myös rivijäsenet laajemmin mukaan toimintaan sekä avartaa yhdistyksen näkökulmaa alkuperäisestä hanke-YVA:sta kaikkeen mahdolliseen vaikutusten arviointiin. Alkuun päästiin, mutta tekemistä riittää vielä – ehkä loputtomiin.

Juhlien jälkeen ei siis auta kuin jatkaa töitä yhdessä kohti entistä ehompaa Yva ry:tä, vaikuttavampaa vaikutusten arviointia ja parempaa maailmaa!